Vaja Cooperate 2017

img
Jun
02
author image by Kwiz | vaja | 0 Comments | 02 Jun 2017

V času od 2.6. do 4.6. smo z namenom krepitve čezmejnega sodelovanja med silami zaščite, reševanja in pomoči Slovenije in avstrijske Koroške izvedli vajo »COOPERATE 2017 – Nesreče ob prostočasnih aktivnostih«.

Predpostavka vaja je bila, da je Slovenija za pomoč pri reševalnih aktivnostih zaprosila Republiko Avstrijo, ki je na pomoč napotila reševalne enote avstrijske Koroške. Enote so vstopile v Slovenijo na območju Gorenjske regije in se po izvedenih postopkih napotile na lokacijo predvideno za vzpostavitev baznega tabora. Prvi dan vaje se je postavila skupna baza, kjer so bile nastanjene enote, drugi in tretji dan pa so se izvajale reševalne aktivnosti skladno z zahtevami Štaba Civilne zaščite občine Bohinj.

Trije operativni člani PGD Britof-a so, ki so razporejeni v civilno zaščito so sodelovali v vaji s CZ TRE ter kolegi iz avstrijske Koroške. V vaji so podpirali stavbo, podpirali ter rezali strop in naredili preboj v prostor, kjer so rešili 1 živo osebo. V vaji so sodelovali tudi gasilci, ki so opravljali požarno stražo ter 2 slovenska in 2 avstrijska vodnika psov. Vodja vaje/delovišča je bil Jože Tiringer (iz PGD Britof).

Zadnja Aktiviranja

Požari v stanovanjskih stavbah19.04.2021 20:08MUTAOb 20.00 so se na Glavnem trgu v Muti v dimniku večstanovanjskega objekta vnele saje. Gasilci PGD Muta so varovali dimnik do izgoretja saj, pregledali okolico s termovizijsko kamero in lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.
Nesreče v cestnem prometu19.04.2021 19:47KOSTANJEVICA NA KRKIOb 19.41 se je na Ljubljanski cesti v Kostanjevici na Krki prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP Krško, ki so ponesrečenca na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom prepeljali v brežiško bolnišnico.
Požari v naravi oziroma na prostem19.04.2021 17:39TURNIŠČEOb 17.34 je v naselju Gomilica, občina Turnišče, zagorelo drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gomilica.
Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev19.04.2021 17:18BLEDOb 17.16 so v gozdu v naselju Pliškovca, občina Bled, naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredujeta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije.
Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev19.04.2021 17:15NOVA GORICAOb 17.10 je občan iz Kromberka v občini Nova Gorica v bližini stanovanjske hiše našel NUS. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije. Odstranila sta topovski vžigalnik kalibra 75 mm, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Radarska Slika padavin

Meteoalarm