Gasilska Mladina

 

Trudimo se na čim bolj zabaven in izviren način naše mlajše člane naučiti preventivnega delovanja pred nesrečo, zaščito v primeru nesreče in pa tudi ravnanje v primeru le te.

 

Vsako leto se večkrat udeležimo tekmovanj v okviru Gasilske Zveze Mestne Občine Kranj, ki so v obliki kvizov in orientacijskih tekov na katerih pokažemo pridobljena znanja skozi leto. Gasilska mladina je prisotna tudi pri drugih dejavnostih društva kot so predavanja o nudenju prve pomoči, športnih izletih, obiskih (poklicnih gasilcev, centra za obveščanje, letaliških gasilcev,…) in drugih dejavnostih društva.

 

Termine srečanj in vaj se dogovorijo individualno z mentorjem, otroci in starši.

 

Gasilska mladina se razvršča v tri starostne kategorije:

-gasilec pionir/ka: od 7 let do 11 let

-gasilec mladinec/ka: od 12 let do 16 let

-gasilec pripravnik/ca: od 16 let do 18 let

 

Mentorica mladine je Katja Gorjanc.

 

Mladina se na vajah nauči izdelavo in uporabo več vrst vozljev, izbiro primernega gasilnega sredstva glede na gorljivo snov, prepoznavanje in uporabo gasilske opreme, odgovornosti, sodelovanja in dela kot ekipa.

V PGD Britof se zavedamo, da je za nadaljnji razvoj in delovanje društva potreben podmladek, ki bo pripravljen prevzeti odgovornosti, ki jih ima trenutna operativna enota in jih je prevzela od starejših gasilcev.

 

Če želite kvalitetno zaposliti svojega otroka, da pridobi znanje o zaščiti in reševanju nas le pogumno kontaktirajte v zavitku kontakt.