Požar v Potočah

img
Mar
28

Ob 15.50 je zagorelo v gozdu na težko dostopnem pobočju Potoške gore, občina Preddvor. Požar je prvi dan gasilo 57 gasilskih enot in dva helikopterja SV, sodelovali so tudi gorski reševalci GRS Kranj. Pregled območja se je izvajal s pomočjo helikopterja LPE. Pri gašenju so se lažje poškodovali trije gasilci. Gašenje s helikopterji je bilo zaradi noči prekinjeno. Nadaljevalo se je naslednji dan zjutraj. Požar ni bil omejen, po zadnjih podatkih je obsegal že 500 ha. Zgorelo je tudi več vikend objektov.

Dne 29.3.2022 se je gašenje požara na pobočju Potoške Gore nadaljevalo brez prekinitve. Sodelovalo je 70 gasilskih enot iz Gorenjske in Ljubljanske regije. Pomoč pri gašenju so nudili 3 helikopterji Slovenske vojske in letalo za gašenje požarov hrvaškega vojnega letalstva. Požar tudi ob koncu drugega dneva še ni bil pogašen in je obsegal cca 700ha gozdnih površin.

Dne 30.3.2022 se je nadaljevalo gašenje gozdnega požara na Potoški gori. Ob 12.20 so nas gasilci obvestili, da so s pomočjo štirih helikopterjev Slovenske vojske požar omejili, pojavljajo se posamezna žarišča, ki jih helikopterji zalivajo z vodo. Ob 21.30 vodja intervencije obvesti, da je požar omejen. Na terenu ostaja požarna straža 52 gasilcev ki prekopavajo teren in gasijo še posamezna žarišča. Dne 31.3.2022 je gasilcem s pomočjo dežja požar uspelo dokončno pogasiti.

Poškodovane je bilo kar nekaj naše opreme. Hvala vsem, ki ste prispevali za nakup nove.

Zadnja Aktiviranja

Radarska Slika padavin

Meteoalarm