Namenitev dela dohodnine v PGD Britof

img
Dec
11

Biti gasilec je slogan, ki je v devetdesetletnem delovanju našega društva biti v čast in ponos vsakega člana v našem kraju. Prostovoljno gasilsko društvo Britof (PGD) pokriva požarni rajon celotne krajevne skupnosti Britof-Orehovlje in naselje Voge po novem pa naš požarni okoliš sega tudi v sosednje vasi.
Že od ustanovitve društva leta 1926 so si naši predhodniki, tako kot mi sedaj, prizadevali za čim boljšo tehnično opremljenost društva, saj se zavedamo, da lahko z dobrim znanjem, izurjenost ter primerno opremo pomagamo ob požarih, elementarnih in drugih nesrečah.
Ena izmed mnogih pomembnih nalog, ki jih opravljamo v društvu, je tudi skrb za brezhibno opremo naših operativnih gasilcev, ter stalno izobraževanje, ki sta med prvimi pogoji za uspešno in strokovno posredovanje v primeru pomoči ljudem.
Trenutno financiranje prostovoljnih društev nam ne omogoča pokrivanje vseh stroškov vzdrževanje obstoječe in zamenjave dotrajane opreme s cenovno dostopno, a vendar novo in delujočo.
Zato prosimo zavezance za dohodnino da nam namenijo 0,5 odstotka odmerjene dohodnine, saj varujemo vas in vaše premoženje. Ta sredstva za zavezance ne pomenijo nobenih dodatnih stroškov, ampak se 0,5 odstotka odmerjene dohodnine nameni točno določenemu upravičencu in ne v državni proračun. Obrazec dobite na naši spletni strani.
Zadovoljni bomo z vsakim prispevkom in hvaležni, če nam boste pomagali uresničiti naše prizadevanje za izvedbo našega projekta.

Z gasilskim pozdravom
NA POMOČ!

Vodstvo PGD Britof

Zadnja Aktiviranja

Radarska Slika padavin

Meteoalarm