Namenitev dela dohodnine v PGD Britof

img
Dec
11

Biti gasilec je slogan, ki je v devetdesetletnem delovanju našega društva biti v čast in ponos vsakega člana v našem kraju. Prostovoljno gasilsko društvo Britof (PGD) pokriva požarni rajon celotne krajevne skupnosti Britof-Orehovlje in naselje Voge po novem pa naš požarni okoliš sega tudi v sosednje vasi.
Že od ustanovitve društva leta 1926 so si naši predhodniki, tako kot mi sedaj, prizadevali za čim boljšo tehnično opremljenost društva, saj se zavedamo, da lahko z dobrim znanjem, izurjenost ter primerno opremo pomagamo ob požarih, elementarnih in drugih nesrečah.
Ena izmed mnogih pomembnih nalog, ki jih opravljamo v društvu, je tudi skrb za brezhibno opremo naših operativnih gasilcev, ter stalno izobraževanje, ki sta med prvimi pogoji za uspešno in strokovno posredovanje v primeru pomoči ljudem.
Trenutno financiranje prostovoljnih društev nam ne omogoča pokrivanje vseh stroškov vzdrževanje obstoječe in zamenjave dotrajane opreme s cenovno dostopno, a vendar novo in delujočo.
Zato prosimo zavezance za dohodnino da nam namenijo 0,5 odstotka odmerjene dohodnine, saj varujemo vas in vaše premoženje. Ta sredstva za zavezance ne pomenijo nobenih dodatnih stroškov, ampak se 0,5 odstotka odmerjene dohodnine nameni točno določenemu upravičencu in ne v državni proračun. Obrazec dobite na naši spletni strani.
Zadovoljni bomo z vsakim prispevkom in hvaležni, če nam boste pomagali uresničiti naše prizadevanje za izvedbo našega projekta.

Z gasilskim pozdravom
NA POMOČ!

Vodstvo PGD Britof

Zadnja Aktiviranja

Požari v stanovanjskih stavbah19.04.2021 20:08MUTAOb 20.00 so se na Glavnem trgu v Muti v dimniku večstanovanjskega objekta vnele saje. Gasilci PGD Muta so varovali dimnik do izgoretja saj, pregledali okolico s termovizijsko kamero in lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.
Nesreče v cestnem prometu19.04.2021 19:47KOSTANJEVICA NA KRKIOb 19.41 se je na Ljubljanski cesti v Kostanjevici na Krki prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP Krško, ki so ponesrečenca na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom prepeljali v brežiško bolnišnico.
Požari v naravi oziroma na prostem19.04.2021 17:39TURNIŠČEOb 17.34 je v naselju Gomilica, občina Turnišče, zagorelo drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gomilica.
Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev19.04.2021 17:18BLEDOb 17.16 so v gozdu v naselju Pliškovca, občina Bled, naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredujeta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije.
Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev19.04.2021 17:15NOVA GORICAOb 17.10 je občan iz Kromberka v občini Nova Gorica v bližini stanovanjske hiše našel NUS. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije. Odstranila sta topovski vžigalnik kalibra 75 mm, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Radarska Slika padavin

Meteoalarm